Grens voor NHG-hypotheek volgend jaar omhoog

De grens voor een NHG-hypotheek gaat volgend jaar omhoog naar 405.000 euro. Nu ligt de grens op 355.000 euro. Door deze verhoging krijgen meer kopers toegang tot een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie. Dat biedt een vangnet als mensen te maken krijgen met gedwongen verkoop of restschulden.

"Het is belangrijk dat kopers toegang houden tot een hypotheek met een NHG", zegt minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening). "Zeker gezien de huidige schaarste op de woningmarkt en de hoge huizenprijzen. Kopers lopen met een NHG minder financiële risico's en betalen vaak een lagere hypotheekrente. Ook krijgen zij hulp bij het financieren van het verduurzamen van hun huis. Door de forse verhoging van de NHG-grens krijgen meer huizenkopers financiële zekerheid."

Carla Muters, voorzitter van de raad van bestuur van de NHG, meent dat de stijging echt nodig is.  "Mensen sluiten door de sterk gestegen huizenprijzen een steeds hogere hypotheek af. Wij willen er zijn als die groep te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid, te hoge woonlasten, echtscheiding of andere problemen. De NHG biedt hulp bij financiële problemen en eventuele restschulden."

Bron: Nu.nl 

Klant ervaringen