Nieuws

Wij houden u op de hoogte van leuke, opzienbare en interessante nieuwtjes op het gebied van wonen, lifestyle en financiële zaken, landelijk en regionaal.


Goes wil meer woningen bouwen

Goes wil meer nieuwe woningen gaan bouwen. Er komt een nieuw woningbouwplan dat in november klaar moet zijn. Door de aanhoudende trek naar de stad zijn er meer huizen nodig, vindt het gemeentebestuur.

VBO, NVM en Vastgoedpro steunen publieksactie Stikstof - PFAS

Nederland staat op slot, politiek trek het vlot! Met die leuze demonstreren woensdag 30 oktober op het Malieveld in Den Haag naar verwachting duizenden mensen, met als doel de vergunningverlening voor de bouw weer op gang te krijgen. Door regelgeving op het gebied van stikstof en PFAS zijn veel projecten vertraagd of zelfs tot stilstand gekomen.

Adviescollege Stikstofproblematiek vraagt om drastische maatregelen

Het Adviescollege Stikstofproblematiek (Commissie Remkes) stelt voor om zo snel mogelijk drastische maatregelen te nemen om de stikstofuitstoot terug te dringen. De vastgoedsector wordt aanbevolen om modulair, circulair, energieneutraal en natuurinclusief te bouwen. Het advies is om aanbestedingen en vergunningsvoorwaarden hierop aan te passen.